Atık Su Hatlarında Temizlik Sürüyor

DİSKİ Genel Müdürlüğü, kentte kanalizasyon hatlarında herhangi bir aksama yaşanmaması için rutin olarak gerçekleştirdiği temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel müdürlüğü(DİSKİ), altyapı hatlarında oluşan tıkanıklıkların giderilmesi adına temizlik çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Atık su hatlarında meydana gelen tıkanmalardan dolayı oluşan deşarj sorunu gidermek için temizlik çalışmalarının sürdüğünü belirten Genel Müdürlük, muhtelif noktalardaki atıksu hatlarında yapılan temizlik çalışmaları sırasında çıkarılan ıslak mendil, kozmetik paketleri, odun parçaları, taşlar ve plastik gibi atıklar çıkarıldı.

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, ekipler tarafından yürütülen kapsamlı temizlik çalışmalarını yerinde inceleyerek personelden bilgi aldı.

Yapılan çalışmalar ile kötü kokuların önlendiğini ve temiz çevrenin sağlandığının altını çizen Diski Genel Müdürü M. Fırat TUTŞİ, atık su hatlarının çöp alanı olmadığını hatırlatarak, vatandaşların atıkları atma konusunda daha duyarlı davranması gerektiğine vurgu yaptı.

“Kanalizasyon hatlarına hafriyat ve evsel atıklar atılmamalı”

Vatandaşların, mağdur olmaması ve genel olarak halk sağlığını korumak için kanalizasyon hatlarında temizlik çalışmalarını yürüttüklerini kaydeden Tutşi, sistemin tam randımanlı çalışması için kanalizasyon hatlarına evsel atık ve hafriyatların atılmaması gerektiğini vurguladı.

“Temizlik çalışmalarıyla birçok risk faktörünün önüne geçmiş oluyoruz”

Kanalizasyon hatlarında oluşan atıkların DİSKİ’ye belirli bir maliyetinin olduğuna dikkat çeken Tutşi, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Kanalizasyon hatlarında oluşan kirlilikler vatandaşların duyarlı şekilde davranmasıyla önlenebilir durumlardır. Kanalizasyon sistemlerinden tüm kent yararlanıyor ve bunlar hepimizin ortak malıdır.  Bu konuda herkes duyarlı davranmalı. Özellikle yaz aylarında kanalizasyon hattı üzerinde oluşan tıkanmalar ve bloklaşmalar, göllenmelere ve taşkınlara sebep oluyor. Bu tür bölgelerde kanalizasyon kaynaklı hidrojen sülfürden (H2S) dolayı hem koku kirliliği hem de hava kirliliği ciddi sorun oluşturuyor. Ayrıca sera gazı metan gazı (CH4), yanıcı, (metan gazı hava ile % 4-15 oranında karıştığı zaman) patlayıcı riskli bir gazdır. Periyodik olarak yaptığımız temizlik işlemleriyle bu risklerin de önüne geçmiş oluyoruz.”

Fotoğraf Galerisi