Çelikevler Mahallesinin Altyapısı Yapılacak

Çelikevler Mahallesinin Altyapısı Yapılacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğünce hazırlanan proje kapsamında Yenişehir ilçesine bağlı Çelikevler Mahallesinde içmesuyu ve kanalizasyon şebekesi döşenecek.

DİSKİ Genel Müdürlüğü, Yenişehir ilçesine bağlı Çelikevler Mahallesinde altyapı sorununu çözmek amacıyla harekete geçti.
Uzun yıllardır Çelikevler Mahallesinde çözülemeyen içmesuyu ve kanalizasyon şebekesi için DİSKİ Genel Müdürlüğünce proje çalışmaları hazırlandı. DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi ve Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Murat Beşikci projenin detaylarını görüşmek amacıyla Çelikevler Mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Vatandaşların taleplerini dinleyen Tutşi, DİSKİ’nin projesiyle ilgili detayları anlattı.
“Hemşehrilerimizin isteği doğrultusunda en kaliteli hizmeti sunmak için gerekli özeni gösteriyoruz”
Teknik ekiplerce gerekli çalışmaların sürdürdüğünü belirten Tutşi, “Sayın Valimiz Münir Karaloğlu’nun desteğiyle yürüttüğümüz projeyle Çelikevler Mahallesinde 24 saat kesintisiz ve sağlıklı içmesuyu sağlayacağız. Bu kapsamda mahallede 4933 metre içmesuyu şebeke hattı yapılacak. Çalışmamız, 120 binayı kapsıyor. Altyapı hizmetininin sorunsuz verilebilmesi için de 13.834 metre kanalizasyon şebekesi ve 500 kişilik foseptik imalatı yapacağız. Projeyle Çelikevler Mahallesinin atık suları, yeni yapılacak terfi hattıyla mevcut Atık Su Arıtma Tesisine iletilecek. İhalesini yaptığımız proje yıl sonunda tamamlanacak. Hemşehrilerimizin isteği doğrultusunda en kaliteli hizmeti sunmak için gerekli özeni gösteriyoruz.” dedi.
Tutşi, vatandaşların hizmetlerden en iyi şekilde faydalanması için su aboneliklerini yapmasını istedi.

Fotoğraf Galerisi