DİSKİ, temiz yeraltı su kaynakları için 192 işyerini denetlendi

DİSKİ Genel Müdürlüğü, su kaynaklarının kirlenmesinin önüne geçmek amacıyla 2021’de kent genelinde 192 işyerinde denetim gerçekleştirdi.

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, su kaynaklarını önlenebilir ve olası kirliliklerden korumak için çalışmalarına devam ediyor.

Atıksu Kontrol ve Ruhsat Denetim Daire Başkanlığı, “Çevre Kirliliğini Önleme ve Kontrol Yönetmeliği” 2872 sayılı kanunun 8’inci maddesi içme ve kullanma suyunun kirlenmeye karşı korunması kapsamında yemek hizmetleri alanında faaliyet yürüten 116 işletmeyi sanayi tipi lavabo ile lavabo altı yağ tutucuları bulundurup bulundurmadıkları hususunda denetledi.

Atık suların kanalizasyona deşarjı yönetmeliği kapsamında denetim ekiplerinin titizlikle gerçekleştirdiği kontrollerde, ilgili kanun ve yönetmelikler uyarınca belirlenen standartlara aykırı şekilde yağ atıklarını doğrudan alıcı ortama aktaran işyerlerine cezai işlem uygulandı.

DİSKİ Genel Müdürlüğü, 2021’de ayrıca yönetmelik kapsamında bulunan 42 halı yıkama fabrikası, hayvan kesimhaneleri ve oteller, 19 benzin istasyonu, 11 oto yetkili servis ve yıkama, 4 hazır beton santralleri, karo ve mermer fabrikasını denetledi.

DİSKİ, kentte yeraltı su kaynaklarının zarar görmemesi için 2022’de belirlenen çalışma takvimi dahilinde Yenişehir, Bağlar, Sur ve Kayapınar ilçelerinde yönetmelik kapsamına giren işyerlerinde denetimler yapmaya devam edecek.

 

 

 

Fotoğraf Galerisi