DİSKİ, Yeni Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Şebekeleri Döşüyor

DİSKİ, Yeni Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Şebekeleri Döşüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, yeni yerleşim yerlerinde altyapı sorunu yaşanmaması amacıyla 7 milyon 346 bin 200 liraya mal edilen yeni kanalizasyon ve yağmur suyu şebeke hatları döşeme çalışmalarına başladı.

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden DİSKİ Genel Müdürlüğü, kentleşmeyle beraber ihtiyacı karşılamak için yeni yerleşim yerlerinde kanalizasyon ve yağmur suyu hattı imalatı yapıyor.

DİSKİ, yeni yerleşim bölgelerinde yer alan cadde ve sokaklarda yağmur suyu-kanalizasyon şebeke hatları döşeyerek vatandaşların altyapı konusunda yaşadıkları sıkıntılara çözüm getiriyor.

Yatırım bedeli 7.346.200 TL

DİSKİ tarafından Kayapınar ve Yenişehir ilçelerinde yürütülen projeyle muhtelif çaplarda 12.647 metre kanalizasyon ve yağmur suyu hattı imalatı 7.346.200 TL ihale bedeliyle yapılacak. Kayapınar ilçesi Fırat Mahallesi Abdulkadir Aksu (Sipan) Caddesi’nde çalışmaya başlayan ekipler şu ana kadar 337 metre kanalizasyon hattı ve 140 metre yağmur suyu hattı imalatını tamamladı.

Proje kapsamında Kayapınar ilçesinde Meyti Dono Caddesi, Diclekent Bulvarı-Lalegül Bulvarı-Rojava Bulvarı, Leyla Kasım-Urfa Yolu, Talaytepe-Leyla Kasım, Yenişehir ilçesinde ise Aziziye Deresi, Şeyh Said Bulvarı’nda da çalışmalar yürütülecek.

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi ve Genel Müdür Yardımcısı Fatih Yürük, Abdulkadir Aksu Caddesi’nde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek teknik ekipten bilgi aldı.

Şehrin ihtiyacına uygun büyük yatırımlar yaparak gelecekte altyapı sıkıntısı oluşmasını önlediklerini vurgulayan Tutşi: “Her geçen gün gelişen Diyarbakır’ımızda hemşehrilerimizin günlük yaşantısında sıkıntı çekmemesi için kanalizasyon ve yağmur suyu şebeke hatları büyük önem taşıyor. Teknik olarak güçlü bir kurumuz, kentimizin ihtiyacı doğrultusunda gerekli hizmetleri personelimizle beraber en iyi şekilde yürütmeye çalışıyoruz.” dedi.

Fotoğraf Galerisi