Ergani Hoşan Terfi İstasyonu Daha Verimli Su Üretecek

Ergani Hoşan Terfi İstasyonu Daha Verimli Su Üretecek

Ergani ilçe nüfusunun yaklaşık yüzde 40’ının içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan Hoşan Su Toplama ve Terfi istasyonunda daha verimli ve kesintisiz içme suyu sağlanması amacıyla dalgıç tipi pompa sistemi kuruldu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü Ergani’de içme suyu sorununu çözmek amacıyla Hoşan Terfi İstasyonundaki pompaları değiştirdi.

İlçe merkezi nüfusunun yaklaşık yüzde 40’ının su ihtiyacının karşılandığı terfi istasyonunda yatay milli pompaların arızalanması sonucu; olası arızalarda hemen devreye alınabilen yeni sistem dalgıç tipi pompa sistemi kuruldu. Yeni sistem sayesinde terfi istasyonundan daha verimli ve kesintisiz içme suyu üretimi sağlanıyor.

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi ve Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Gördük, çalışmaları yerinde inceleyerek teknik ekipten bilgi aldı.

Ergani’de su sorunu yaşanmaması için Hoşan Terfi İstasyonunda çalışma başlattıklarını belirten Tutşi, “Artık Ergani ilçemizde su akışı daha sorunsuz işleyecek. Teknik olarak su terfi istasyonlarımızı güçlendirerek en üst düzeyde verimli çalışmasını sağlıyoruz.” dedi.

Fotoğraf Galerisi