Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü artan su fiyatlarına ilişkin bir açıklamada bulundu.
Değerli yurttaşlarımız,
DİSKİ olarak önceliğimiz her zaman siz değerli yurttaşlarımıza en kaliteli hizmeti en uygun koşullarda sunmak olmuştur. Ancak, son dönemde yaşanan ekonomik gelişmeler ve yükselen maliyet artışları nedeniyle su tarifelerinde düzenlemeye gitmek durumunda kaldığımızı bildirmek isteriz.
Bu karar, kurumumuz için kolay alınmış bir karar değildir.
Ancak, Suyun arıtılması, depolanması ve dağıtılması süreçlerinde büyük ölçüde enerji kullanılmaktadır. Son dönemde enerji fiyatlarında meydana gelen artış, bu süreçlerin maliyetini ciddi oranda artırmıştır.
Şehrimizde su altyapısını iyileştirmek, su kayıplarını önlemek ve sizlere daha temiz su sağlamak amacıyla yürüttüğümüz yatırımların maliyeti yükselmiş, altyapı yenileme ve genişletme çalışmaları mevcut ekonomik koşullarda kurumumuz bütçesi üzerinde ciddi bir yük oluşturmuştur.
Su hizmetlerinin sürdürülebilirliği için gerekli olan personel, ekipman ve bakım gibi işletme maliyetleri de artmıştır. Bu giderlerdeki artış, hizmetlerimizi aynı kalite standartlarında sürdürebilmek adına su fiyatlarına yansımak zorunda kalmıştır.
Kurumumuz, bu süreçte en adil ve makul düzenlemeyi yaparak yurttaşlarımız üzerindeki yükü minimumda tutmaya özen göstermiştir. Bununla birlikte, artan maliyetlerin sürdürülebilir bir şekilde karşılanabilmesi için bu adımı atmak zorunda kaldığımızı bilmenizi isteriz.
Sizlere daha iyi hizmet verebilmek ve su kaynaklarımızı koruyarak geleceğe taşımak adına çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğimizi belirtir, anlayışınız için teşekkür ederiz.
Saygılarımızla,
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü