Tutşi: “DİSKİ, en ücra mahallerimize kaliteli hizmet götürmek için gayret ediyor”

Tutşi: “DİSKİ, en ücra mahallerimize kaliteli hizmet götürmek için gayret ediyor”

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğünce Kulp ilçesine bağlı 1050 rakımlı Akçasır Mahallesi ve Koçkar Mahallesi’ne içme ve kullanma suyu hizmeti verilecek. Mahalle sakinleriyle istişarede bulunan DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, “DİSKİ, en ücra mahallerimize kaliteli hizmet götürmek için gayret ediyor.” dedi.

DİSKİ, şehir merkezine verilen hizmetlerin kırsal mahallelere de ulaşması için çalışmalarına devam ediyor.

Kulp ilçesi’ne bağlı 1050 rakımlı Akçasır Mahallesi Tekneval mezrasında ve Koçkar mahallesi Zakone mezrasında içme ve kullanma suyu götürülmesi amacıyla DİSKİ projelerine başladı. DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi vatandaşların görüşünü dinlemek için Akçasır ve Koçkar mahallerini ziyaret etti. Tutşi, vatandaşlara DİSKİ’den beklentileri sordu. Halkın beklentilerine uygun projeler geliştirdiklerini kaydeden Tutşi, “Koçkar Mahallesi Zakone Mezrası Kulpa 35 kilometre mesafede bulunuyor. DİSKİ ekipleri Kulp’un çok sarp coğrafyasında çalışmalar yürütüyor. Şehir merkezi ve kırsal ayrımı yapmadan en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz. DİSKİ, en ücra mahallerimize kaliteli hizmet götürmek için gayret ediyor. Hemşehrilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda projelerimizi şekillendiriyoruz.” dedi.

Tutşi’nin talimatıyla DİSKİ teknik ekibi çalışmalarına başladı. DİSKİ ekiplerince Akçasır mahallesinde ön etüd çalışması yapıldı. Yapılan incelemenin ardından tüm mezranın su alabileceği uygun bir kot zemininde su deposunun yapılması, bu su deposuna iletiminin sağlanabilmesi için çay kenarına keson kuyu ve terfi hattının yapılması uygun görüldü.

Koçkar mahallesi Zakone mezrasında yapılan ön etüd çalışmalarında ise yaz aylarında su kaynaklarında yaşanan debi düşüşü sebebiyle vatandaşların su sıkıntısı yaşadığı belirlendi. Çalışmalar neticesinde mezra halkının tüm hanelerinin su sıkıntısı yaşamaması için uygun bir kot zemininde yeni su deposunun yapılması ve başka alternatif kaynakların bulunup gerekli çalışmaların yapılması uygun görüldü.

Fotoğraf Galerisi