DİSKİ Ergani’de 20 hanenin su sorununu çözdü

DİSKİ Ergani’de 20 hanenin su sorununu çözdü


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Ergani ilçesi İsmetpaşa (Bagür) Mahallesi İstasyon Caddesi Bagür Kümeevleri Sokak’ta 180 metre uzunluğunda içme suyu şebeke hattı döşeyerek 20 hanenin su erişim sorununu giderdi.

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Ergani ilçesi İsmetpaşa (Bagür) Mahallesi Bagür Kümeevleri Sokak’ta yaşanan içme suyu erişim sorununu kalıcı altyapı yatırımıyla çözdü. DİSKİ Ergani Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışma kapsamında İstasyon Caddesi güzergâhında 110’luk PE boru kullanılarak 180 metrelik yeni içme suyu şebeke hattı döşendi.

20 hanenin su erişimi güvence altına alındı

Yeni hat öncesinde bölge sakinlerinin karşılaştığı su erişim sorunu, şebeke altyapısındaki boşluktan kaynaklanıyordu. Tamamlanan çalışmayla bu boşluk kapatılarak 20 hanenin sağlıklı ve sürekli içme suyu hizmetine erişimi güvence altına alındı. Ergani Şube Müdürlüğü’nün ilçe genelinde yürüttüğü şebeke geliştirme çalışmaları, hizmet dışı kalan mahallelerin içme suyu altyapısını sistematik biçimde tamamlamaya devam ediyor.

Ergani ilçesinde biri kanalizasyon, biri içme suyu olmak üzere eş zamanlı yürütülen iki saha çalışması, şubenin ilçe genelindeki altyapı açıklarını öncelikli alanlardan başlayarak kapattığını ortaya koyuyor.


Ergani Şube Müdürü Mehmet Gayır

Altyapı yatırımı gelecekteki ihtiyaçlar gözetilerek planlandı

Ergani Şube Müdürü Mehmet Gayır, İsmetpaşa (Bagür) Mahallesi Bagür Kümeevleri Sokak’ta yaşanan içme suyu erişim sorununu hayata geçirdikleri altyapı yatırımıyla çözüme kavuşturduklarını belirtti. Bölgenin coğrafi yapısına ve dayanıklılık kriterlerine uygun modern hat imalatı gerçekleştirdiklerini ifade eden Gayır, şunları söyledi:

“Bölgede yaptığımız teknik incelemeler sonucunda, mahalle sakinlerimizin temiz ve güvenli suya erişimini güvence altına almak adına İstasyon Caddesi güzergâhında yeni bir içme suyu şebeke hattı inşa ettik. Çalışmaların tamamlanıp hattın devreye alınmasıyla birlikte bölgede bulunan 20 haneyi sağlıklı ve işlevsel bir sisteme kavuşturduk. Projede tercih ettiğimiz yüksek dayanımlı ve uzun ömürlü yeni nesil malzemeler, mahallemizin bugünkü ihtiyacını eksiksiz karşılarken gelecekteki nüfus hareketliliğine ve olası taleplere de yanıt verebilecek bir altyapı güvencesi sunuyor.”

Ergani genelinde içme suyu ve kanalizasyon altyapısına yönelik planlamaların titizlikle yürütüldüğünü kaydeden Gayır, yurttaşların temel altyapı hizmetlerine eşit ve sağlıklı şekilde erişimini sağlamak amacıyla ihtiyaç duyulan her noktada yatırım hamlelerini kararlılıkla sürdüreceklerini vurguladı.

Fotoğraf Galerisi